12. helmikuuta 2012

Luleå dag 3

Tässäpä parhaita paloja torstailta. Aamulla oli luento seikkailukasvatuksen teoriasta ja sen jälkeen työstettiin ryhmätöitä. Olin ylpeä itsestäni ko pystyin kommunikoimaan edes muutaman lauseen verran ruotsiksi. Pienet ne ilot meikäläisellä :D Ryhmätöihin oli varattu aikaa se reilu neljä tuntii ko opettajat palaveerasivat samaan aikaan. No eihän meillä nyt niin kauaa menny, niin lähettiin sit katsastamaan vieressä oleva Teknikens hus. Se oli vähän samantapanen mitä Heureka Suomessa mut vaan pienemmässä mittakaavassa. Sielä oli erilaisia juttuja, pääs mm. tekee ite paperia, ohjailee metsäkonetta, pelaamaan semmosta jättilabyrinttia, rakentamaan patoa ja kaikkee muuta jännää. Siitä sitten suunnattiin vähän kiertelee Luulajan keskustaa. Hyi ko sielä oli kylmä! Yhessä puistossa oli tuommosia jääveistoksia (kyllä, ne sammakotkin oli tehty jäästä) ja sit siellä ois ollu semmonen ylihieno liukumäki. Noudatettiin kuitenkin ohjeita (kerrankin!) eikä laskettu siitä koska ei omistettu kypäriä. Lisäks löyettiin semmonen kiva kauppa ko Lagerhaus ja oltas voitu ostaa sieltä melkein puolet kaupan sisällöstä. Ehkä joskus tulevaisuudessa sitten. Käytiin myös laivailee. No viiitsi vitsi, ostoskeskus se vaan oli. Haittaakse? :D

Tän jälkeen suunnattiin kulku kohti Kulturens Husetia, jossa oli luvassa päivällinen. Puitteet oli hienot ja ruokakin oli hyvää (eli siis hirveä :D). Illan pettymys tuli jälkiruoan muodossa. Tässä taas opittiin vähän ruotsinkieltä. Kaikilla oli siis kauheat odotukset ja mielikuvat suklaakakusta. No, pöytään tuli lautasellinen pieniä suklaalevyjä. Siinä menikin sit vähän aikaa ennenko tajuttiin et tuossa taitaakin olla se meän jälkkäri. Chokladkaka on siis tässä tapauksessa suklaalevy eikä suklaakakku niinko ajateltiin. Illalla kokoonnuttiin sit porukalla taas keittiöön juomaan kuumaa kaakaota ja osa pelaili vähän korttia.



I dag hade vi en föreläsning om äventyrspedagogik och vi gjorde grupparbete också. Vi har mycket tid så vi hann besöka också på Teknikens Hus när lärarna har eget möte. Teknikens Hus var som Heureka men liten mindre. Där var allt kul. Efter det blev bekant med Luleå centrum. Där var t. ex. sådana isskulpturer. Men det var ganska kallt ute så vi shoppade också litet. Lagerhaus var vår favorit. På kvällen hade vi middag på Kulturens Hus. Platsen var fin och mat var god men efterrätt var liten besvikelse. Vi hade väntat chokladtårta men vi fick bara små chokladkakor. På Kronan tillbringade tid tillsammans och drack varm choklad.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti