7. helmikuuta 2012

Päästäkää minut pois Kalliosta

Nyt joutuu kyllä Luulajapostaukset (ja GOOMpostaus myös) oottelee vielä jonkun aikaa, koska seuraava aihe on nyt ollu tänään hyvinkin paljon tapetilla. Käykääpä lukasee juttu täältä. Typerää, eikö vain? HUMAK siis joutuu tiivistämään rakennetta mutta nyt sitä tehään ihan väärin perustein. 
"Uudistuksilla HUMAK vahvistaa ammattikorkeakoulun yhteiskunnallista profiilia, alueellista vaikuttavuuttaan ja valmiuksiaan toimialojensa kehittämisessä. Tavoitteena on täsmentää ja syventää strategisia kumppanuussuhteita sekä kansallisia ja kansainvälisiä yhteistyöverkostoja. Lisäksi tavoitteena on syventää HUMAKin osaamista uuden tiedon ja uusien toimintamallien kehittäjänä ja välittäjänä alueiden työelämän tarpeisiin."
Mitenkä voi olla verkostoammattikorkeakoulu, jos POHJOISIN kampus on KUOPIOSSA? Joensuun ja Äänekosken lakkauttamisen ja siirtämisen Jyväskylään ja Kuopioon kyllä ymmärrän, mutta eihän siinä mitään järkeä ole, että pohjoiseen ei jätetä mitään. HUMAKin lisäksi ainostaan mikkelissä koulutetaan "tavallisia" yhteisöpedagogeja. Novialla Turussa on ruotsinkielinen koulutus ja Ylivieskassa on kristillinen suuntautuminen. Mistäpä sit osavaavia työntekijöitä pohjoiseen? Ja eiköhän pohjosessa sitä työvoimaa tarvita jopa enemmänkin ko etelässä. Ja lisäksi Torniossa on tarjolla ainoana kampuksena kaikki seikkailu- sekä liikunta- ja terveyskasvatuksen opinnot. Puitteet toiminnan järjestämiseen ovat mahtavat ja lisäksi opettajat ovat asiantuntevia. Torniossa on myös vuosittain vaihto-opiskelijoita ainoana kansalaistoiminnan ja nuorisotyön yksikkönä Nurmijärven lisäksi, joten mites tuo kansainvälisyys.

Onneks porukka on alkanut taistelemaan Tornion kampuksen puolesta ja on tulossa lehtijuttua, viestiä eduskuntaan, kokousta jne. Nyt siekin voit vaikuttaa ja käyä laittamassa nimen adressiin Tornion kampuksen säilyttämisen puolesta täällä. Alla linkkiä vielä isompana. Muistakaa myös jakaa sitä eteenpäin. Miulla ois paljon lisääkin juttua tästä mut tässäpä nyt muutama pääpointti. Mitä mieltä tämmösestä että kaikki keskitetään etelään? Eikö pohjoiseen tartte jättää mitään? Rohkeesti vaan kommenttia tulemaan.


Det har varit ganska tråkig dag. I HUMAK de ska göra några nedläggningar i sina campus. De ska lägga ner campus i Joensuu, Äänekoski och Torneå. Jag förstå två första eftersom utbildning ska förflytta till Jyväskylä och Kuopio. Men det att campus i Torneå ska lägga ner också jag förstår inte. Det är enda plats i norr när utbildas sämhällspedagoger. Om förnyelse genomförs är HUMAKs nordligaste campus i Kuopio och det är inte alls i norr. Lyckligtvis människor har reagerat och startad göra allt slags att de ska inte lägga ner campus i Torneå. Länk till adressen är på översidan. Skriv det! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti