20. marraskuuta 2012

Naked truth

DSC_0604 Näin mm. ian ja Heidin blogeissa tämän Veeran alulle laittaman haasteen ja haluan siihen itsekin osallistua. Jos kiinnostaa tarina tämän haasteen taustalla nii käykääpä kattomassa koko teksti tuolta Veeran blogista mutta ideana tämä teksti kyseisestä blogista:

 "Ilahtuisin kovasti, jos muutkin bloggaajat innostuisivat postaamaan itsestään kuvan juuri sellaisena kuin ovat meikin alla, photoshoppaamattomana. Näytettäisiin, että jokaisen blogin takana on ihan oikea ihminen pienine virheineen." DSC_0603
Miulle meikittömyys on ihan normaali asia ja harvemmassa onkin ne päivät jolloin sitä meikkiä on. Tässä kuvat, jotka otin aamulla suoraan sängystä noustua. Ilman muokkausta tai mitään. En kyllä yleensä muutenkaan muokkaa kuviani kuin valotuksen osalta En siis pelkää kulkea kaupungilla ilman meikkiä ja vaikka ihoni ei ole täydellinen olen melko sinut sen kanssa. Tällä hetkellä tilanne ei myöskään ole niin paha kuin muutama vuosi sitten.

Toki yläkoulussa ja lukiossa oli se vaihe, kun kouluun oli meikattava (muistan vieläkin sen aivan liikaa meikkivoidetta-vaiheen) mutta ammattikoulun alkamisen jälkeen olen vähentänyt meikin käyttöä huomattavasti. Nuva-aikana asuin ensimmäisen vuoden asuntolassa, joka oli samassa rakennuksessa koulun kanssa, joten mieluummin panostin hyviin yöuniin kuin siihen miltä näytän. Koska sillä ei ole mitään väliä, vaan jokainen on kaunis omalla tavallaan. Nykyäänkin meikkiä laitan lähinnä vain juhliin/baariin mennessä ja en aina sinnekään. Myös laiskuus/kiire ovat osatekijöitä. Jos tulee kiire, meikkaus on se osa-alue, josta tingin ensimmäisenä. Kuljen koulumatkat pyörällä ja usein suuntaan koulusta suoraan salille, joten en myöskään viitsi meikata parin tunnin takia. Onneks oon kuitenkin sinut tämän asian kanssa.

Haastankin nyt kaikki tämän lukevat bloggaajat tarttumaan haasteeseen ja toteuttamaan sen omassa blogissanne, jos ette oo vielä tehneet :)

Edit: Vielä lisäyksenä tähän, että ihan jo ammatillisessakin mielessä tää asia koskettaa miuta. Opiskelen siis yhteisöpedagogiksi ja tulen tulevaisuudessa todennäköisesti työskentelemään juurikin sellaisen ikäryhmän kanssa, jotka näitä ulkonäköpaineita kokevat ja jotkut todella paljon. Koulussakin ollaan monta kertaa puhuttu siitä, miten kaikki liian photoshopatut kuvat antavat vääristyneen käsityksen niitä katseleville, varsinkaan jos ei ole opetettu olemaan kriittinen näitä tällaisia kuvia kohtaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti